welcome to myblog

Tuesday, December 1, 2009

CIRI-CIRI LELAKI EGO!


  • Dia tidak betah untuk menerima pendapat dan pandangan yang diutarakan oleh orang lain.
  • dia menganggap dan memandang dirinya sentiasa betul dan hebat.
  • dia cukup gemar berbahas kerana berasa dirinya tahu dan arif.
  • dia tidak senang menerimateguran dari orang lain, apatah lagi dari kalangan orang bawahnya.
  • bibirnya amat sukar untuk mengucapkan kata maaf.
  • dia gemar memberikan arahan berbanding melakukannya sendiri.
  • dia suka membanggakan dirinya sendiri.

Thursday, November 12, 2009

NOW I'M SINGLE

sesi mencari awek pun bermula! ;D

Saturday, September 12, 2009

RAMADHAN

semenjak 2menjak ni
mcm2 belaku da..
cume aku je mls nak menaip
n menhadap laptop ni!!
senang cite mls nak update blog la..
nak di kate kan bulan ramadhan ni
bulan pling teruk bg aku!!
yg teruk nye!!
1.aku ditinggal kan kekasih daaa...tanpa sebab!!
2.sume orang nak touching2 ngan aku..xtau nape!!
3.aku tinggal pose byk giler!! dosa2!!
4.duit aku shot gile..baju raya pun xdpt bile!!sedih!!
5.raya ni aku kena kerja!!!
6.xdpt raya ngan family tahun ni!! bapak sedih giler!!
mlang giler nasib aku!!
nak wat camne
dah nasib kan!!
skrg ni aky kat umah ssinat melaka
hilang kan tension yg ade kat KL 2!!
serabut daa..
ape2 pun jgn jd cam aku k!!
*selamat berpose pada org yg pose!! and selamat hari raya maaf zahir n batin!!
moral : jadilah org yg berguna d mase akan datang!

Sunday, August 9, 2009

AWANA

aku baru blik dari AWANA genting
suhh..
penat giler ar..
aku g AWANA genting bukan untuk bercuti k..
utk cr makan (bekerja)
3day kiteorang kat sane
dari khamis sampai la sabtu
khmis 2 bertolak kul 7p.m kat KL sentral
sampai dalam kul 8p.m kot..
xpasti la
lebih kurang la
lepas sampai 2 bukan terus rehat masuk bilik antar barang
tp kena briefing pasal keje hari jumaat n sabtu!!
leader 2 pun ckp la
blablablablablabla....
abis je brief dlm kul 12a.m
ape yg dorang ckp lame sgt pun aku xpasti
yg pasti aku pasang lagu n dgr..

masa ontheway nak g tmpt kiteorang akn m'ginap g awana 2
dah terbayang2 dah duk kat hotel AWANA yg mewah 2..
last2...
sampai je tmpt 2
sedih je
tgk dari luar pun dah ngeri la
lg kan dalam bilik 2!!
sgala bapak atok ngeri sume ade..
1 bilik leh muat 6org
bilik 2 xbesar mane pun
ag besar bilik air umah aku!!
bilik kiteorang masuk je umah 2
aku t'kejut beruk tgk sarang labah2 bukan men byk nye
sawang nye xcam leh wat bola da kalu d kumpul
habuk xyah ckp la..
aku dah pikir pjg dah
cam ni ke kena tido
mmg xleh tido r..

tp nak wat camne
kena redha je la..
3hari je
layan kan je..
lepas je letak bag kat bilik 2 terus kiteorang gerak g genting kul 12a.m
bapak segala bapak die r sejuk nye
ngan xbw sweeter nye ag
tahan je la
sampai leh kejang sume urat yg ade kat badan aku ni
blik dalam kul 3a.m
sampai2 umah leh plak tido
borak2 ngan dak2 1 bilik sume
dah bilik 2 ngeri cam umah zaman jepun dulu
bleh plak cite hantu
siap dpggil nye ag
xleh bla r..
cite punye cite dah dekat kul 5a.m
da lah hari jumaat 2 aku kena keje kul 7a.m
dak2 len bilik aku masa 2 kul 11p.m baru start keje
aku pun amik time ckit nak tido
dpt la gak lelapa time 2
kul 6:15a.m aku bgun g mandi (mandi p.ramlee je)
mmg sejuk giler air kul 6a.m!!

aku blik KL blik dalam kul 8p.m xsalah aku la
tp ni kat pkeliling
tp aku kene g KL sentral gak camne pun
dah la beg 2 berat nak mampus
nek tension aku bw td..

p/s : pic2 aku xmasuk kan ag kat laptop,ag pun pic2 kat kamera member aku. pic tempat kiteorang tiggal time kat AWANA n pic2 kiteorang berseronok!!

part time catering kat AWANA!! sebab 2 g,cr wet lebih ckit!!
moral : usaha itu tangga kejayaan dan alasan 2 pemusnah kejayaan!!

Friday, July 31, 2009

PERFECT SANGAT KE DIE?

sekian aku dah hilang kan
dah lame xupdate blog
bukan xnak update
just xde cite yg menarik je
tp skrg ade cite menarik yg sgt menyakit kan hati aku
yg dulu len,skrg len
hari demi hari sume nye berubah
sume org berubah
lg2 kat uma 2..
sorang demi berubah dah berubah
duk 1 bumbung tp berpuak
korang suka x duk cam 2..
benci kan org d pulau kan
benci kan org 2 ckp belakang2
cube ckp depan biar tau ape kesilapan nye sendiri
xyah nak ckp belakang
lepas 2 tarik muka

paling xbest nye kalau dgn org ni kutuk org ni
bile kat org ni kutuk org ni
xyah jd hipokrik sgt la
jgn aggp diri 2 PERFECT sgt ok!!
cermin muka diri sendiri baru cermin kan muka org len
klau diri 2 bagus sgt xpe la kan..

ape reaksi korang kalau korang ade kat tempat org yg d kutuk 2?
klau kutuk kite ade slh besar xpe la
ni xtau ape slh kite sampai nak kutuk2
lepas 2 pulau kan kite cam kite ni slh kite sgt..
nk bersabar je pyh la
bersabar 2 mmg bleh bersabar
tp lame2 sape leh sabar kan..

*nak kate sape 2 ade r.. sendiri makan cili sendiri la rs pedas nye!!!
moral : cermin muka sendiri dulu baru cermin kan muka org len!!

Monday, July 6, 2009

AWAL JULAI

1july n 5july
activiti demi activiti berlaku!!
tp aku happy giler r 2 hari 2!!
hilang segala tension2 yg ade..

1 JULY
satu malam 30june, 11:45pm
tgh lepak2 kebosanan sume kat umh ni
tetibe je adi blik dr grouping emall die
die ajak kuar jalan2 mane2 pun
kiteorang terus r siap2
total sume orang 12org
nek 1van..
xcam sardin cap king plak kan..
tp selesa la gak..
tp kiteorang masing2 xtau nak g mane ag time 2
sume bg idea cam2
ade nak g genting la,cameron la,PD la blablabla..
sampai la nak isi minyak
pam tayar xtau ag g mane
bile wat keputusan org ramai akhir nye g PD
(aku xsokong sebenar nye,aku nak g cameron)
masa dalam perjalanan g PD 2 macam2 benda lawak jadi
arnab la,kura-kura la,lembu la blablblabla..
nek pecah perut d wat nye!!
sampai2 je PD kul 4pg
lame giler perjalanan kan..
ni terjadi disebab kan terlajak sampai ke Rembau
xke jauh terlajak nye 2
patah balik la cite nye sampai la lambat!
sampai2 je kat PD 2 kiteorang lepak kat kat kedai makan dulu(depan kubur)
lepas makan je kiteorang lepak kat pantai PD
sampai je kat pantai PD 2
tetibe dorang nak men permainan sementara nak tggu air pasang
mula2 nak men ragbi tetibe 1 kumpulan blah sane(xkenal pasti sape)
bg bola kat kiteorang
ape g men bola pantai la
tergolek2 men bola
best giler!!!
jam dah kul 6am
air pun dah pasang
kiteorang pun tuju ke telok kemang
best ckit mandi
bile je sampai kat citu
terus buka baju seluar terus lari masuk air
sejuk!!!!!!
bile matahari dah nek tegak je
kiteorang terus blik tanpa memakai .........
sebab dah bw mandi td..
benda xdi rancang 1 benda pun xbawa
jd nak kate mandi bogel 2 ade r tp kejap la
hehehehhe..
time blik ape ag sume tido kecuali along
sian along!!








5 JULY
benda yg same ag berlaku
iaitu benda yg xd rancang lgsg
tetibe je gerak terus
tp ni lambat ckit gerak sbab hujan
xsalah la jam masa 2 kiteorang gerak kul 5am
tp ni destinasi nye len ckit
hari 2pantai tp kali ni dah plan ckit nak g gabai
kali ni masing2 bawa peralatan masing nak g mandi
sebab ade plan ckit
ckit je xbanyak
yg g masa ni 11orang tp kali ni ade 3 orang gadis!!
masa 2 xde sume dak umah
perjalanan ke sg. gabai kan jalan kampung yg betul2 kampung
jalan kat citu banyak giler pokok durian
masing2 curi2 pandang kat tepi2 jalan mane tau ade durian ke
slow je bawa van
tetibe kami nampak durian sebiji
break mengejut la
igat kan sebiji rupe nye banyak la gak
xsalah aku 6 ke 7 biji
lepas kutip 2 terus bawa van laju ckit
hehehhe..
sampai je kat pintu masuk sg.gabai dalam kul 8am
dah la lepas hujan pagi2 lak 2
xke air 2 sejuk nak mampus
mmg sejuk!!!
abis je kiteorang mandi sampai kul 12pm
lame giler
aku sampai kecut2 d wat nye!!
time blik je aku cam biase r tido!!
sampai2 je dah kat alpha!!



pic2 kat sg.gabai akan aku tambah sebab kemera nye xd kenal pasti ag!!

*penat 2 ade r tapi seronok giler r!!!
moral : masa itu emas!

Thursday, June 18, 2009

DURIAN™

pojan, makjah, ai, nick

dalam fikiran mesti korang pikir pasal buah durian yg sedap 2 kan..
tp ade sesetengah xleh makan durian
bukan setakat makan je bau pun xleh..
sampai nak muntah
contoh nye aten..
hehehhe..

tp ni bukan cite pasal buah durian
tp mengenai kami ber-4

pada suatu petang yg dingin kerana hujan turun yg xlebat nye
kami ber-4 redah je ingin terus kan perjuangan yg dkeja kan
g jamming!
nekad d hati ma..
kami pegi la cr kedai jamming serata tempat tp
xde lgsg yg nuka time 2..
hampe giler tahap babun la
kecewa giler
dah a hujan cr sampai hujung bandar d wat nye
jalan kaki lak 2..
sedih giler r..
tp ade hikmah nye

masa jalan kaki hendak blik
dlm perjalanan 2 kami ber-4 nmpk 1 gerai yg menjual durian
nmpk cam sedap je
kami pun beli la
seorang 1 biji
jadi la hilang kan kempunan di hati ni
hehehehe..

dalam masa yg sama lak band kami ni mmg xde nama ag
telah terjadi nye tragedi bodo ni kami pun name kan band kami ngan nama
DURIAN

walaupun nama nye hodoh
xrock lgsg
tp ade mksd d sebalik name ni!!
kerana durian ni la kami bersatu sebagai satu band
kerana band la kami menjadi awan rapt yg akrab!
so..
korang renung2 kan la!!


*aku men posisi reedam band!
moral : hendak seribu daya xnak seribu dalih!

Sunday, June 7, 2009

PATAH KAKI

bile kite ade kaki
kite ayik nak berjalan je kan..
bile kite dah xde kaki
seksa gile nak g ke mane saje kan..
len plak bile org kaki tp patah kaki
ade kaki tp xtau nak g mane!!

hari ni cam biase r
bagun tido kul 7.30
lepas 2 gosok gigi n mandi
lepas 2 siap2
turun bawah g makan
lepas makan lepak bawah
boring je terus nek
nak tido xleh!!
on9 la jap!!
dah on9 xtau nak wat pe plak
arrrgghh!!!
bosan nye hari2 cam ni

nk g mane2 xtau nak g mane
nak kuar bleh je
tp masalah nye
duit xde kawan xde
xkan nak kuar xberduit n sorang2..

mlm ni ade story ckit pasal si nik bertengkar ngan pak guard nepal 2
tgh lepak2 ngan nik berdua kat taman
tetibe ade sorang pak guard ni dtg kat kiteorang
nak halau kiteorng
kate nye xleh lepak cni
dah la pak guard 2 baru ag
baru 3hari kot
suka ati die nak sound kiteorang cam 2!!

pak guard : kamu orang xleh lepak kat cni la!!! (dgn nada yg tiggi)
nik : wah kuat ckp,nak bg sume dgr ke?
pak guard : tolong beredar!
nik : kiteorang dah lame lepak cni xpenah pun kena halau
pak guard : ni undang2 baru kat cni la
nik : baru tokmu!!
blablablabla....sebenar nye pjg ag!! malas nak taip!

sampai la nik dah tumbuk 2 nepal!!
nsb bek ade aku
kalau x
mati la nepal 2 d keje kan
aku pun suruh nik bla je la
aku ngan nik bla je la
aku g cc on9 jap (on9 fifa online)
nik nek terus

aku rasa bukan kiteorang je yg bengang ngan pak guard2 baru ni
sume duk cni kot!
lurus sgt kot!!
ntah pe2 la
kena bantai baru dorang tau!!
entry ni xde kena mengena ngan tajuk k!!
moral : jadi la orang berguna masa akan dtg!!

Saturday, June 6, 2009

BULAN

cam biase hari ni aku terasa bosan gak..
bukan hari ni je..
hari2 len gak..
skrg ni aku dah kat KL..
tggal aku,along,nik n faiz
tp jap ag along dah nak blik kedah..
tggl la aku ngan nik n faiz..
bosan la..

semenjak 2 menjak ni aku asyik m'mikir je..
m'mikir benda yg mustahil jd mustahil
korang penah terpikir x..

pemikiran terpikir semnjak aku duk sorang kat luar umah tgk bulan kat atas 2..
lg2 bulan tgh penuh skrg ni..
mmg best la tgk
nak kira bintang sampai 9 je aku dah mls nak kira
byk sgt.. ;D


bile aku tgk bulan je pikir mcm2
aku pikir ni la
aku pikir 2 la
aku pikir 3 la
aku pikir 4 la..
blablabla....

pemikiran aku yg terlintas:

bagaimana la kalau kat dunia hanya kite sorang je ade
ape yg jd la ek??
mesti lg senang hati?? sebab xde mslh sgt
jd giler?? sebab ckp sorang2 je
bosan teramat2? sbab xde teman bermain
blablabla..
pkir sendiri la.. ;D

bagaimana kalau kat dunia ni xde kenderaan satu pun?
ape yg jd ek?
org ramai jln kaki je kan..
mesti sume kurus cam aku
heheheh..
xde gemok cam ****
ehehehe...
blablabla...

ade ag aku pikir tp cam mls nak tulis sebab byk sgt aku pikir nye
ade yg bodo
ade yg bangang la
ade yg ****
ade blablablabla...
*cube korang byg kan korang jd bulan??
moral : bulan itu bulat

Monday, June 1, 2009

GOOD BYE B-16-06

akhir nye ni la kesudahan kami sume kat B-16-06
rasa sedih giler kat hati nak kuar dari rumah 2
byk kenangan pahit manis kat rumah 2..
dah hampir setahun kiteorang duk umah 2..
tp hakikat nye kena pindah..
kiteorang kena pindah ke wangsa maju
lebih tepat ag kat alpha villa..
byk kelainan antara 2 tempat 2..
kat pv10 ni kecoh ckit tapi kat alpha ni sunyi semacam je..
bak kate warden la
pv10 ni rumah orang sakit jiwa
kat alpha ni rumah orang2 tua..
hahahhaha..
memang la sunyi..
lagi2 kiteorang selalu kuar waktu malam ni (siang tido)
xbest la..
tp aku rasa best ckit r.
sebab xyah la nak sibuk pasal pindah je..
dari kiteorang masuk sampai la kiteorang dah kena pindah ni..
asyik cite pasal pindah je..
jgn kat alpha cite pasal pindah ag dah r..
ape2 pun kiteorang nak mula kan hidup baru kat alpha nti..

ni gaya kiteorang g agkat barang g alpha..
byk giler..
sume benda kiteorang agkut
nek van je tapi 2x agkut la..
mmg penuh giler van 2 diwat nye..
dah la van org..
hahhaha..
kiteorang just hntr barang je tapi koteorang masih still kat pv10 sampai 29jun ni..
xlame ag..
lepas je antar barang2 2..
tuan punye vam pun amik la van beliau 2
aku pun terus berasa hairang camne kiteorang nak blik nti daaa..
lepas 2 dak2 nye ckp blik jalang kaki
jaoh 2..
nak wat camne
dah la penat..
huhuhuhu..
baru je nak jalan g pv10
hujan turun
erm
kiteorang pun duk la umah yg xde api n air 2.
panas giler.
cadang nak blik lepas hujan b'henti
tp bile hujan dah habis b'henti je
sume dah sedap tido
ermm..
balik pg je la nek bus
pg 2 pun kiteorang blik dengan sume xmandi nek bus blik ke pv10..
pe pun good bye pv10 :(
selamat datang alpha villa ;)

*keboringan akan melanda selepas kami di sah kan penduduk alpha sebenar
moral : buang yg keroh amik yg jernih!

Monday, May 25, 2009

SYURGA CINTA


sinopsis cerita SYURGA CINTA : Irham(lakonan awal), berusia lewat 20-an anak kpd Tan Sri Zakaria dan Pn. Sri Mahani telah membesar di luar negara sejak berumur 12 tahun lg. Dia telah bersekolah dan berkerja di sana utk beberapa tahun dan pulang ke Malaysia kerana perlu mengambil alih syarikat milik keluarganya. Kerana terlalu lama di luar negara, cara dan gaya hidupnya tidak ubah seperti orang barat.
Sekembalinya ke Malaysia, Irham telah bertemu dengan rakan-rakan lamanya ketika belajar di luar negara iaitu Zainal dan Alex yang sangat mengenali hati budi Irham. Irham sememangnya seorang lelaki yang handal memikat gadis yang diinginkannya. Alex dan Zainal sering kalah jika bertaruh. Bagi memastikan Irham kalah, mereka mencabar Irham memikat gadis bertudung kerana mereka tahu Irham tidak menyukai gadis sebegini.
Gadis tersebut adalah Syuhadah(lakonan heliza AF), seorang gadis moden namun masih mempertahankan nilai-nilai sebagai seorang muslimah sejati. Dia merupakan anak yatim dan dijaga oleh datuknya sejak dari kecil. Walaupum hidup mewah namun dia tetap dididik dengan didikan agama yang cukup. Irham melakukan pelbagai cara untuk memikat Syuhadah yang secara kebetulan merupakan guru agama di sekolah adik angkatnya iaitu Ikmal(Haziq Tom-tom Bak).
Hubungan Irham dan Ikmal yang tidak begitu baik sebelum ini menjadi lebih baik apabila Irham memerlukan bantuan Ikmal dalam menjayakan 'misi'nya. Melihat 'ketulusan' Irham yang berpura-pura mendalami ajaran Islam, hati Syuhadah terbuka untuk menerima Irham sebagai kawan dan dalam tempoh berkawan dalam diam-diam wujudnya perasaan kasih dan sayang.
Irham pula sedikir sebanyak dibimbing oleh Syuhadah sehinggakan dalam tempoh sebulan tanpa dia sedari dia telah melaksanakan tanggungjawabnya sebagai seorang Muslim dan dia merasa selesa dan tanpa disedari dia telah menunaikan tanggunjawab sebagai orang Islam seperti mendirikan solat.

Namun tempoh sebulan telah pun tamat dan Irham perlu berjumpa dengan Zainal dan Alex bagi menunaikan janjinya dengan membawa Syuhadah. Di depan Zainal dan Alex, Irham telah berterus-terang kepada Syuhadah bahawa dia cuma "suka-suka" dan bukanya benar-benar jatuh cinta kepada Syuhadah. Syuhadah yang mendengar pengakuan itu benar-benar kecewa. Sudahlah dia susah untuk menerima cinta dari seorang lelaki kini lain pula jadinya. Syuhadah telah membawa diri pulang ke kampung. Irham menang pertaruhan tetapi dia gagal menafikan perasaannya yang sebenar terhadap Syuhadah.

mula2 mmg xnak tgk cite2 ni..
tp dah member ramai2 ajak
jalan je la..
bile je layan cite ni..
peh.....
best la siut!!
aku bagi 5star
ag 2..
korang layan la cite ni beb..
mesti korang2 yg ***** 2 akan terasa abis la
cam aku..
hehehehehhe.. ;D
*xrugi la korang tgk (tgkap lentok nye la..)
moral : walaupun hidup seribu tahun kalau x solat xde gune nye!! ;D

Sunday, May 24, 2009

SEEKERS

masa tgh lepak syok2 kat taman pv10 2..
dari ptg sampai la ke malam
sekumpulan pompuan ni ajak kite org(aku,pojan,nik dan fakr) g seekers
kat taman perumahan kat belakang pv10 ni
mula2 xnak r g
malas (bukan takut ek)
tapi bile lepak terus lepak rasa boring xtau nak wat ape
kite orang(aku dan fark) pun ape ag
g je la..

kiteorang semua g dalam kul 1pagi xsalah aku
bile je sampai tempat 2 (rumah kosong)
cam xbest je..
lagi pun berkunci rumah 2..
camne nak masuk kan..
kite orang sume cari tempat len kat perumahan 2
cari punye cari
jalan punye jalan
bunyi anjing bersepah2 dengar
aku memang takut anjing (pengakuan jujur dari hati)
nampak je anjing aku lari je dah xpeduli korang tinggal la..
kite sambung balik..
cari punye cari xde rumah kosong..
kite org pun jalan blik la..
mase dah nak sampai pintu depan pv10
tetibe atin dan ayu jalan terus je
kate nye nak g ke lombong
xkan nak tinggal dorang kot..
kiteorg sume ape ag
ikut je..
sampai je kat lombong 2
kite org duduk 1 tempat kat bawah pokok besar
sumpah tempat 2 seram giler,gelap lak 2 dan sejuk...

kiteorg pun bukak la cite hantu
yg cite nye xlen xbukan aku la..
aku cite la pengalaman aku pasal sampuk kat dorang
cite punye cite tetibe
nik ngan pojan datang dari mane pun aku xtau la..
dorang pun terus ngan kiteorg..
aku pun sambung blik cite hantu
tgh cite sume 2
tetibe kat hujung sane ade asap tebal (kabus malam)
dalam kabus 2 hanya 4org je yg nmpk something kat kabus 2
4 org adalah kite org 4org laki ni (aku,nik,pojan dan fark)
nak ckp ape kiteorg nmpk 2 mmg ngeri
nak bg pembayang pun susah la..
yg aku boleh bgtau benda 2 besar giler!! (3x ganda badan bapak aku kot)
kiteorg wat bodo jela
takut pompuan2 ni takut..
kiteorg just ckp kias2 je la..
tp dalam 1 masa yg same si atin ni melilau mata nye
ape yg die nak cr pun aku xtau..
tetibe nik ajak kite org bla..
jalan terus je xtoleh belakang lgsg (jgn pandang belakang)
sampai la kat pintu keluar
tetibe nik ngan fark laji laju giler tiggal kan kami sume..
aku ckp korang jgn lari
nti ade benda ikut..relax je..
pada masa 2
atin dah len macam da..
asyik nak baran je!! tp die mmg baran pun..
kiteorang suruh die relax
sampai je kat pv10
atin ckp badan die dah panas giler..
dah sudah!!
dah nak kena ni..
aku suruh la die lawan mata aku..
tetibe je mata die tajam je pandang kat aku..
aku dah len macam daa rasa
cam nak tumbuk die pun ade daa..
tp wat relax suda..
tetibe die terus menjerit..
die kena daaaa...
kiteorang pun terus bawa die g umah..
ubat kat umah..
ubat terus ubat pun xleh..
susah giler..
kalau korang ade pun susah dooow!!
sampai la kul 5stgh
ade seorang ustaz dtg
ustaz 2 pun ubat la die..
menjerit si atin 2..
cain die doooww..
lepas je azan subuh die terus ok
sampai la skrg..
dalam kul 7pg kiteorang yg len pun blik..
mata dah lembab daa doow..
blik la tido..
the end!!
*terima kasih kerana membaca cerite yg pjg ni!!
moral : jgn la korang berlagak berani kalau korang 2 seorang yg penakut!!

ULAT


bg korang bile tgk ulat 2 camne??
comel ke??
geli ke??
ngeri ke??
nvm la..
ape lak perasan korang bile tgk ade ulat dalam makanan korang??
lagi2 makanan 2 hampir2 dah nak abis
baru korang sedar bahawa nya makanan itu ade ulat..

benda ni terjadi pada suatu malam..
masa 2kite orang lepak sampai la ke pagi dalam pukul 5pg kot
masing2 lapar kate nye..
kite orang g la makan kat kedai mamak kat bawah pv10 ni..
aku pun order la roti kosong 2keping
aku pun suruh la mamak 2 bubuh banjir dal + sambal
bile dah sampai je aku terus je makan tanpe segan silu nye..
aku rasa roti 2 time 2 sedap semacam je
lagi semangat la makan..
bile sekeping roti dah abis aku telan
tut..tut..
aku nampak something
aku nampak ULAT dalam makanan yg aku makan 2..
oh....s**t!!
ulat 2 cam pic kat bawah nixsame sgt la,lebih kurang je

aku pun ape ag..
marah la kat mamak yg saje nak suruh aku mati cepat
patut la makanan 2 sedap semacam je..
aku pun ape ag bla je la..
xde mkne nye aku nak bayar makanan cam 2..
tp ape2 pun aku kenyang gak r..
skrg ni..
member2 aku yg len ape ag
menganjing la mamak 2..
sampai la esk nye..
jumpe mamak2 jerit kuat2 "ULAT!!"
aku terus xnak makan kat kedai mamak 2!!
jgn la korang makan kat kedai mamak 2!!
bahaya wooo..
lepas ni aku bijak la makan ulat terus!! (ulat buku)
moral : sebelum makan 2 korang usha2 la takut2 ade resepi len kat makanan 2!!

Thursday, May 21, 2009

PERUBAHAN?


hari demi hari aku terpikir
ape yg ade kat aku
dan ape yg istimewa kat aku ni
bile terpikir2 kan...
aku xde pe2 yg istimewa n xde ape2 yg leh wat org len gembire..
hari demi hari gak sikap aku makin hari berubah ke?
aku dah xcam dulu kot...
sampai member2 lame aku jumpe aku terus ckp aku len..
itu la aku kan..
len dari segi ape..
dari segi perwatakan..
igatkan nak la puji aku makin comel ke,macho ke..
ni dari segi perwatakan..
nape ngan perwatakan aku??
aku dah jd jahat ke??
mungkin??
aku pun xtau..
member2 lame aku ckp aku dulu baik je,xcam ni..
tp skrg berubah..
nape??
korang susah ke kalau aku berubah??
xkacau korang kan??
tp yg pelik nye ape yg aku berubah pun aku xtau..
aku tgk same je..
erm..
mybe zaman sekolah ngan kolej len kot..
sebab 2 dorang ckp aku berubah..
yg pasti aku berubah dari segi penampilan je..
bukan perwatakan..
aku cam dulu lg daa.
ushhhh...
*aku manusia yg lemah la..
moral : jangan jadi seorang yg hipokrik!! ;D

Friday, May 15, 2009

antara KL dan KLANG

bile aku mula balik Klang je aku dah mula rasa bosan giler..
bile aku di KL xplak rasa bosan cam ni..
tp kat KL lak xtau nak kuar g mane2 sebab malas nak kuar KL (sesak)..
tp bile kat Klang hari2 aku kuar jalan tp tetap bosan
sebab pergi tempat yg sama..
walau camne pun kehidupan aku di KL dan Klang same je kot..
sebab aku sentiasa tido bangun makan tido balik blablabla..
same je..
tapi...
aku lebih suka duk KL kot..
xtau nape mybe duk ngan member2 kot..
kat Klang duk ngan family..
terkongkong ckit..
nak hidup bebas..
heheheh..
esok aku dah nak blik KL jap..
hari selasa blik Klang blik..
aku pun xtau ape motis aku blik KL esk..
zzzzzz..
*aku anak jati Selangor ;D
moral : cintailah negara kite! majukan sukan untuk negara(xde kena mengena kot?)

Sunday, May 10, 2009

HAPPY MOM DAY!


selamat hari ibu kepada mak aku yg kat umah 2..
dalam tarikh yg same gak aku nak wish..
happy birthday shah huri(adik aku)
*xsempat wish depan2!!
moral : jasa ibu dikenang!!

Saturday, May 9, 2009

GAMES

dah lama sgt aku xupdate ape2 pun kat blog aku ni..
nak kate xselalu on9..
hari2 aku on9..
just malas je nak update..
aku asyik men game je..
semenjak aku kenal game 2 nak on9 benda len dah malas dah..
game ni menbuat kan aku jadi gian nak men je..
bak kate kawan aku ler..
game ni dadah!!
skali kite main mesti nak lagi..
huhuhuhuhuhuu..

fifa onlie 2

dota

kedua2 game la membuat kan aku terus dan terus leka ngan kerja2 aku slame ni.
hari2 aku abis kan masa aku kat cybercafe (CC)
dan mehabis kan duit aku kat cc ngan men game ni..
tapi aku xkesah sebab dulu aku sorang2 je men game2 ni tapi skrg
aku dha berteman ngan kawan2 aku..
sebab aku yg ajak n ajar dorang same2 habis kan duit!!
hahahhahah..
*aku kawan yang baik kan??
moral : berjimat-jimatlah

Wednesday, April 29, 2009

BUSY

dah lama aku xupdate blog ni
aku skrg jarang on9 sebab aku busy sgt
busy mengejar impian and kejayaan
lgpun aku xtau nak update ape kat cni..
wat masa ni xde cite menarik nak dicerita kan..
bile aku ade masa aku akan update blog aku ni..
thx pada kalian2 yg skodeng aku punye blog!! ;D
*cari duit untuk kaya!
moral : nak seribu daya xnak seribu dalih

Friday, April 24, 2009

NGERI


tgh sedap2 tido tetibe faiz kecoh2
"ade org terjun bangunan mati oi"
aku pun terus la bangun g tgk kat balkoni
bile aku nampak je terus aku berlari turun g tgk lebih dekat
bile aku tgk mmg ngeri la,tp xngeri mane la
yang pelik nye
mayat tersebut xla teruk sgt
cuma kaki die je dah lembik sebab patah riuk
kat muka ok je cume lebam2 la..
yg lagi ngeri nya die leh terjun dari tinggkat 17
tnggi 2!!
tapi mayat tersebut xteruk mana kan..


si mati

xteruk mana kan mayat 2..
yg lagi aku pelik xramai orang pun yang ade tgk mayat ni
mybe semua sibuk nak g kerja dan g blaja kot..
sebab mayat ni d temui dalam kul 8pg.
dan di kenal pasti dalam ptg la (xtau kul bape)

*dah 4kali terjadi org terjun bagunan kat PV10 ni (lg berhantu la)
moral : berhati2 di jalan raya (xde kena mengena)

Wednesday, April 22, 2009

HADIAH

semasa aku nak bertolak ke KL
kiteorang tgu bas kat melaka sentral
masa 2 aku dgn ssin je (tgh tgu topek)
tgh usha2 cermin mata tetibe topek dtg
topek ajak lepak kat luar (isap rokok)
tetibe topek ngan ssin kata ade hal jap,so..
dorang suruh aku tgu kat citu jap.
agak lama aku duk citu terus aku rasa bosan giler
terus aku cari dorang
cari terus mencari lepas 2 jumpe..
rupa2 nya dorang nak beli hadiah kat aku.
dorang xduga aku dtg terus dorang suruh aku pilih mana 1 aku nak..
aku pilih yg ni je (dalam pic)
walaupun murah bg aku ianya berharga.
thx ssin and topek!!

xlupe gak kawan aku kat KL ni,
bile aku balik je hampir 20orang wish kat aku..
terharu aku maa..
ape2 pun aku seronok la gak..
ade gak org igat aku..
hehehhe..
*terima kasih kawan2 semua!! ;D
moral : buat baik di balas baik, buat jahat di balas jahat!

Tuesday, April 21, 2009

HAPPY BIRTHDAY ME


hari ni umur aku genap 20 tahun!
aku dah tua sebab dah 20-an!!
tapi ade yang xbez nya hari ni.
sebab aku sambut seorang diri!
first time dalam hidup aku,
aku sambut birthday seorang diri!
dan nyanyi lagu happy birthday seorang2!
aku rasa cam nak nangis pun ade..
huhuhhu..
tapi xpe aku relax je!!
hari ni aku nak happy2 je sebab hari setahun sekali je seumur hidup!!

dengan bangge nye aku nyanyi seorang2,
dgr mak bapak aku confirm dorang menangis..
huhuhuhu..
dah2 aku xnak sedih2!!
hari ni kan hari gembire aku!!
mari kite bergembire!!

happy birthday to me,
happy birthday to me,
happy birthday muhammad shaffiq,
happy birthday to me....

~selepas je aku abis taip ini post dah 23masej masuk wish happy birthday kat handfon aku ni!!!

*kek kecik sgt xkenyang makan.
moral : bergaul ngan ramai kawan!

Monday, April 20, 2009

PERBEZAAN

pic aku time umur 13tahun.
aku tgk pic aku sendiri tergelak sebab muka cam mintak penumbuk je!!
sampai member2 tanya ko ke?
aku xgaku ma..
hahahha..
berbeza giler muka aku skrg ngan dulu!
ptt ler bile aku jumpe member2 lama aku dorang ckp aku dah lain.
sampai ade yg dah xkenal aku skrg ni (sedih giler)!
cube korang tengok pic aku yang skrg ngan dulu len giler kan..
aku cam xsggp je tgk muka aku dulu!
klakar ma..
hahahahhahaha..
*terima keyataan yg dulu aku hodoh!
moral : yakin pada diri sendiri!

Sunday, April 19, 2009

AKU DI MELAKA

aku ke melaka kembali
dah lama giler aku xdtg melaka ni.
akhir aku dtg gak..
aku duk umah ssin kat melaka..
nak hilang tension ckit..
byk masalah kalau duk kat KL..
apa2 pun thx ssin ajak aku n support aku g melaka ni!!
topek pun same k!!

*xboring ckit kat cni,umah ssin ade wireless,leh on9 selalu!!

moral : cuti2 malaysia!!

Saturday, April 18, 2009

KAWAN VS SAHABAT

Klang

KL

hari aku mula terfikir ape erti kawan dan ape erti sahabat. selepas aku memikirkan nya baru aku sedar aku mempunyai lebih ramai kawan berbanding sahabat. kawan ni boleh ajak bersembang gelak tawa dengan mereka tetapi mereka xseperti sahabat, sahabat adalah teman yang kite boleh bercerita sedih untuk menumpang bahu mereka untuk menangis tetapi kawan tidak boleh. tapi apa-apa pun aku lebih seronok duduk kat KL sebab mereka adalah sahabat2 aku yang paling aku sayang walaupun xsampai setahun kenal mereka. bukan aku nak buruk-buruk kan kawan2 aku kat Klang 2 tapi aku sedih mereka xtolong aku bile aku dalam kesusahan tapi bile aku senang semua cari aku! aku sedih giler. tapi len plak sahabat2 aku kat KL ni mereka susah senang sentiase bagi aku sokongan untuk kehadapan. aku xsangka kawan baru aku kenal lebih aku sayang dari kawan yang dah lama aku kenal. thankz kawan sekalian sebab tolong aku selama ni!! aku akan kenang korang sampai mati!! bak kata orang la.. "sahabat boleh menjadi kawan tetapi kawan xboleh jadi sahabat". korang renung2 kan la k!!

*aku xnak berpisah dengan kawan2 aku kat KL ni!! :(

Wednesday, April 15, 2009

EVENT


DIJEMPUT HADIR KEPADA YANG NAK HADIR!
RM10 je! mari kita ramai-ramai bergembira pada malam tersebut!!
kalau korang nak pergi and nak beli tiket call kat no ni k!
1700-80-7769 : along atau aku(ai)
*poster ni aku yang buat oke x?..

WINNER

awal pagi td telah beraksi nya pusingan suku akhir antara chelsea dan liverpool. perlawanan pagi tadi cukup dramatik,aku suka giler tengok! figth giler r.. ape2 pun chelsea menang dengan agr. 7 - 5! aku rasa cukup gembira sebab club kegemaran aku ni menang! bravo CHELSEA!

Monday, April 13, 2009

DUSH!


aku rasa cam nak campak je kepala otak aku ni! macam2 masalah timbul kat diri aku ni!! aku tension giler r.. aku dah xtau la nak wat cam ne.. satu demi satu dtg masalah aku ni.. aku rela mati dari menangung masalah2 nak semakin menimbul. kawan2 aku selalu bercakap ngan aku semua 2 ade hikmah tapi aku dah xlarat nak tangung semua 2.. aku dah tension teramat-amat ni..

help me!!!

Saturday, April 11, 2009

RM1500.00

bagi korang RM1500 tu banyak x? aku pening skrg nak cari RM1500 tu. aku pening kepala nak cari duit sbyk 2. mana nak cari wei. korang cuba la bagi aku idea sikit bagi aku cari duit tu dalam masa 3hari. boleh x.. blur ni!!

Tuesday, April 7, 2009

NEW DESIGN



edited by adi and me

ELEKTRIK

campur hari ini dah 4hari rumah aku tiada elektrik disebab kan tak bayar duit eletrik. tapi macam mana pun aku boleh hidup tanpa semua tu. tapi seksa la mula2 sebab xbiasa dengan keadaan yang panas tapi lama2 dah ok la. tapi ada hikmahnya sebab bermula nya tiada eletrik dirumah aku tu,kami semua semakin rapat contah nya tidur diluar bersama2, keluar lepak bersama2. kalau tak semua kebanyakan nya buat hal sendiri. aku lebih rela takda eletrik dari takda air, takda air lagi mati ma. tapi aku harap eletrik di rumah aku ada semula secepat mungkin, tension gak la takda eletrik ni,nak buat apa semua terbantut. tapi aku harap member rumah aku bila dah ada eletrik ini balik kita semua macam ni lagi ok!

Monday, March 30, 2009

TINJU

mereka2 ni dah takde kerja nak buat terus bergaduh bertinju yang berpunca dari seluar! korang tengok je la video ni ok! kelakar gile..hahahaha..

ALONG vs SSIN

video
jgn tiru aksi ini di rumah anda!!

MYSPACE


aku cukup puas hati dengan profile baru aku ni walaupun ambil masa yang lama hendak membuatnya.
p/s; edit sendiri ni oke!

Saturday, March 28, 2009

DUIT

kerana duit keluarga aku huru hara, aku benci duit. ayah aku berubah kerana duit, mak aku gaduh dengan ayah aku kerana duit dan kerana duit juga la aku tertekan. semua kerana duit! kenapa duit boleh rosakkan segala2 nya. aku BENCI ko!

AYAH

aku rasa sedih sangat sebab ayah aku dah betul2 berubah! beliau dah tak macam dulu. beliau dulu yang sering melawak, penyayang, ambil berat setiap langkah anak2 nya, dan apa2 yang boleh mengembirakan aku. tapi sekarang semua nya berubah dalam sekelip mata. sifat beliau yang sering marah2, baran xtentu pasal, asyik termenung dan apa2 yang membuat kan aku benci sama ayah!
Ayah…
Ayah...
Kepadanya tanganku menadah

Didadanya kulepaskan segala gundah
Ayah tak pernah lelah
Dan selalu mengalah
Walau anaknya kerap bikin susah

Ayah…
Ada dan tiada kau selalu kucinta
Kepada Allah kuhaturkan Do’a
Semoga ayah selalu bahagia
Dimanapun raga dan jiwamu berada

Ayah…
Kurindukan hadirmu disisiku
Walaupun kini kita tak mampu bersua
Namun ayah selalu dihati…

CUTI YANG BOSAN

tak pernah aku rasa cuti yang cam ni. sangat2 la membosan kan sebab dalam seminggu aku bercuti ni aku tak pergi mana2. just duduk umah je, cam apa aje dah cam kera kena kurung dalam kandang. kalau keluar pun tak nak pergi mana sebab aku sorang2 je. kawan2 aku semua sibuk! kalau boleh aku nak je cepat kan masa untuk balik ke KL secepat yang mungkin.

Saturday, March 21, 2009

B-16-06

along

ssin

lan

am

faiz (kacak)

arip

topek

addi (dah berhenti)

mereka2 ni semua kepala gila, otak semua tak betul. tapi aku suka dengan dorang sebab dorang happy gila. dorang tak jahat tapi nakal,betulkan? apa2 pun korang tetap kawan terbaik aku walaupun korang tak betul. B-16-06 terbaik!!

MUHAMMAD SHAFFIQ

assalammualaikum..
nama aku muhammad shaffiq bin abdul latiff. aku ni asal dari klang, selangor.
akhir nya aku dapat juga buat blog sendiri. aku buat semua ni hanya nak yambah kenalan dan menceritakan perjalanan hidup dan meluahkan perasan aku.
aku berterima kasih pada kawan aku 'ssin' (http://abudzaralhusaini.blogspot.com/) sebab kenalkan aku dengan aku.
aku masih taktau selok belok blog ni,apa2 pun aku cuba untuk belajar semua ni.
last sekali aku terharu sebab aku dah ada blog!!
rajin2 la baca blog aku ye kawan2.